Friday, June 21, 2024
HomeBOLA SEPAK16-Bulan Penjara Untuk Sanchez

16-Bulan Penjara Untuk Sanchez

Ejen Alexis Sanchez telah mengesahkan bahawa penyerang Manchester United itu menerima sebutan penjara bahawa bersalah dalam satu kes penipuan mengenai cukai di Sepanyol.

Tetapi penyataan tuduhan itu digambarkan sebagai ‘tidak menyedari sama sekali’ dan menyerang secara paksaan untuk mendapatkan tandatangan persetujuan Sanchez. Dia juga mengatakan bahawa pemain lain juga diwajibkan untuk melakukan perkara yang sama.

 

Fernando Felicevich telah menuduh pihak tempatan mengubah tafsiran terhadap undang-undang dan mengejar lebih ramai pemain professional lain, terutamanya warga asing. Lionel Messi dan Cristiano Ronaldo antara dua pemain tersenarai dalam senarai nama yang dikatakan ‘tak terkira’.

Wartawan menyatakan bahawa rabu lalu, Sanchez telah bersetuju dengan perjanjian yang dilakukan bersama peguam Negara.

Dia menerima kesalahan yang di dakwa keatasnya mengenai penipuan terhadap perbendaharaan Sepanyol sebanyak satu juta Europe Dollar, antara tahun 2012-2013, semasa dia berada di Barcelona.

Kerajaan negara itu menyatakan bahawa dia telah menggunakan sebuah syarikat yang berpusat di Malta oleh kelab catalan dan Sanchez menerima tuduhan, juga bersetuju menerima hukuman penjara 16 bulan. Dia akan membayar penuh tuntutan, serta faedahnya.

 

Kerana hukuman penjara kurang dari dua tahun, dia tidak akan berkhidmat pada bila-bila masanya di dalam penjara. Tetapi selain dari mengakui penjanjian itu ialah demonstrasi mengenai pengakuan Sanchez.

Ejen dia berkata bahawa tuduhan itu tidak adil dilakukan oleh pendakwa Negara. Dia juga berkata bahawa beberapa pakar dalam cukai menentang perkara tersebut kerana seperti sengaja mengejar dan mencari kesalahan para pemain professional.

Tetapi mereka tiada cara lain selain menerima tuduhan untuk mengelak dari keadaan bertambah buruk.

Oleh kerana dia menjadi orang pertama yang mengaku bersalah dan dalam jangka masa panjang, dia tidak menerima mana-mana hukuman penjara.

penyerang berumur 29 tahun itu yang telah bersetuju untuk membayar segala-galanya termasuk bunga sedang berusaha untuk memberi impak dalam perlawanan  untuk ‘the Red Devils’ selepas perpindahannya dari ‘the Gunners’.

 

Sanchez menjaringkan gol semasa debutnya untuk United dalam kemenangan 2-0 ke atas Huddersfield minggu lalu dan dia bersemangat untuk perlawanan seterusnya bertemu Newcastle ahad nanti.

Sumber dari: The Guardian

 

 

 

 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments